1074 Budapest, Dohány u. 67. | Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 10:00 - 18:00 | +36 1 696-0721

M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro

M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro
M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 IS PRO Macro
Új
 • Gyújtótávolság: 90mm
 • Fényerő: F/3,5
 • Közelpont.: 0,224m
 • Látószög: 14°
 • Szűrő méret: 62mm
 • Tömeg: 453g
599 990 Ft
- + db
Kosárba
Rendelésre
2721
Gyártó: OM System
Gyártói cikkszám: V335150BW000
Garancia: 36 hónap
Származási hely: Vietnám
Kedvencek


 

M.ZUIKO DIGITAL ED 90mm 1:3.5 IS PRO objektív (fekete)


Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO Mikro-NégyHarmad szabványú standard cserélhető objektív, mely akár 2x nagyításra is képes1 – mely nagyobb, mint bármely objektíven, amit valaha is készítettünk. Ez a nagyítás ráadásul tovább növelhető akár 4x2–re is a külön kapható MC-20 2x telekonverter használatával – így egy szabad szemmel szinte láthatatlan világot örökíthetünk meg.
Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektív beépített képstabilizátor-rendszerrel rendelkezik. Ha kompatibilis vázzal együtt használjuk, az 5-tengelyes Sync-IS rendszer előnyeit is élvezhetjük, mely akár 7 lépésnyi3 zársebesség-kompenzációt is jelenthet.
Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO ideális telefotó-objektív a gondtalan kültéri fotózáshoz, a természettől a tájképeken át a makrofotókig, IP534 por- és cseppállóság mellett -10°C hőmérsékletig fagyálló kivitelben. A mindössze 453 gramm5 tömegű objektív kompakt és könnyű kivitele sokoldalú és gondtalan használatot tesz lehetővé bármilyen környezetben.

Maximális képnagyítás: 2x1, illetve 4x2 opcionális MC-20 2x telekonverter használatával, elképesztő sokoldalúságot biztosítva a legextrémebb makró kalandokhoz is
Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO egy könnyű, ugyanakkor nagyteljesítményű telefotó-makró objektív, mely akár 2x1 legnagyobb képnagyítást kínál. Az opcionális MC-20 2x telekonverter használatával ráadásul ez a nagyítás akár 4x2 lehet és nagyon közeli felvételeket tesz elérhetővé. A virágokról és a még kisebb témákról – például a lepkék szárnyainak felépítéséről – készült felvételek is elképesztő részletességet kínálnak. Ezek mellett a nagyteljesítményű makró tulajdonságok mellett az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO fix gyújtótávolságú teleobjektívként is használható, mely távoli témák megdöbbentő képtisztaságú megörökítésére képes. A makróról a telefotóra történő átállás zökkenőmentesen történhet, így egész nap többféle módon fotózhatunk, anélkül, hogy aggódnunk kellene az objektívcsere miatt.

A stabil teljesítmény és a kiváló leképezés érdekében – a közeli felvételektől a standard távolságokig - az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO 18 lencséből (13 lencsetagból) épül fel – többek között két Super ED lencsét, négy ED lencsét, egy Super HR lencsét és egy HR lencsét is tartalmaz. A felépítésnek köszönhetően az objektív jelentősen csökkenti a közelképeknél általában igen gyakran fellépő kromatikus aberrációt és kiváló minőségű, jól fókuszált felvételeket kínál a témáról. Sőt, az életlen képterületek is gyönyörűen jelennek meg a képeken, a lehető legkisebb színeltérésekkel. Az objektív ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot is kap, mely segít a szellemképek és a becsillanások kivédésében a tiszta képalkotás érdekében – még a kihívást jelentő témáknál, például ellenfényben is. Ez hatékonyan véd a makró felvételeknél sűrűn fellépő spot flaring ellen is.

Nagy sebességű, nagy pontosságú AF a teljes tartományban, még a rendkívül nagy nagyítású makrófelvételeknél is
Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO dacol a hagyományos alaptétellel, miszerint a rendkívül nagy nagyítású makró felvételeknél manuális élességállítás szükséges – hiszen a teljes tartományban lehetővé teszi az autofókusz használatát, a közelképektől a végtelenig, a 2x1 vagy (telekonverterrel elérhető) 4x2 legnagyobb nagyításig. A belső, lebegő élességállító rendszerrel rendelkező autofókusz két lencsecsoportja egymástól függetlenül vezérelt a gyors állítás érdekében – a kiváló minőségű felvételek készítése érdekében. Az AF a rendkívül nagy nagyítás mellett is alkalmazható – az OM SYSTEM cserélhető objektíves gépeinél elérhető Focus Stacking funkcióval6, pedig olyan felvételek készíthetők, melyeknél a téma teljes egésze fókuszba kerül, a nagy nagyítás mellett akár kézből fotózva is.

5-tengelyes Sync IS kompatibilitás, akár 7 lépés korrekció3
Az objektívben és a vázban is megtalálható képstabilizátor képes az együttműködésre, sőt: olyan, 5-tengelyes Sync IS rendszert kapunk, ami 7 lépésnyi3 zársebesség-kompenzációra is képes. Emellett az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektívben gyorsulásérzékelőt is találunk, mely pontosan érzékeli a mozgatásból származó elmozdulást és ennek megfelelően oldja meg a korrekciót – ami kiemelten fontos a makrófotózásnál. Nincs szükség állványra sem, a nagyteljesítményű képstabilizátor nagyfokú rugalmasságot biztosít a használója számára, még a nagyfelbontású, kézből kitartott képek készítésénél is.

IP534 por és cseppállóság + fluorin bevonat a verhetetlen teljesítményért bármilyen időjárás esetén
Az OM SYSTEM csúcsmodelljéhez, az OM-1 fényképezőgéphez hasonlóan az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO kiváló IP534 por és cseppállóságot biztosít – valamint fagyállóságot -10°C hőmérsékletig. Így anélkül kalandozhatunk, hogy aggódnunk kellene a felszerelésünk miatt, még a legzordabb környezetben is. A frontlencsén található sima, karc- és szennyeződésálló fluorin bevonat gondoskodik arról, hogy az objektív tisztításához mindössze egy légfúvó, vagy egy törlőkendő elegendő legyen. Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO-t egy időjárásálló OM SYSTEM vázhoz csatlakoztatva a valaha készült legkiválóbb, terepre való makrófotós rendszert kapjuk.

1 35mm ekvivalens: 4x
2 35mm ekvivalens: 8x
3 5-tengelyes Sync IS használata esetén. A CIPA irányelveinek megfelelően. Ha a korrekció két tengelyen fellépő mozgást kompenzál  (yaw és pitch), a félig lenyomott kioldó melletti képstabilizátor beállítása: kikapcsolva; váz: OM-1
4 Por- és cseppálló egységhez csatlakoztatva (a hivatalos standard alapján). Nem alkalmazható töltés közben, illetve HDMI csatlakoztatásakor
5 Csak az objektív, védősapkák és napellenző nélkül
6 Focus Stacking kompatibilis modellekkel párosítva

 

 
A csomag tartalma:
 • M.Zuiko Digital ED 90mm 1:3.5 IS PRO objektív (fekete)
 • LC-62G objektívvédő
 • LH-66E napellenző
 • Objektívvédő szövet tok
 • Mikro-NégyHarmad szabványos hátsó objektívvédő sapka (LR-2)
 • Jótállási jegy
 • Kezelési útmutató